Selasa, 08 Mei 2012

Kamus Boso Jowo Baku-Jowo Etanan-Boso Indonesia


Kamus Mini Jawa Standar-Jawa Arekan-Basa Indonesia

Dasar Sik

Jawa Standar
Jawa Etanan
Basa Indonesia
Sapa
Sopo
Siapa
Kapan
Kapan
Kapan, bila
Endhi
Endhi
Mana
Piye, kepriye
Yok opo
Bagaimana
Keneng apa, ngapa
Opo’o
Kenapa
Piye iki?
Yok opo iki?
Bagaimana ini?
Piye tha?
Yok opo se?
Bagaimana sih?
Piye kabare?
Yok opo kabare?
Apa kabar?
Arep menyang endhi?
Ate nang endhi?
Mau kemana?
Sing bener pa
Sing bener po’o
Yang benar dong
Ngapa?
Lapo?
Sedang apa?
Dhalan
Embong
Jalan
Dholan
Dholen
Bermain
Tuwa
Tuwek
Tua
Mati
Matek
Mati
Bayi
Bayek
Bayi
Mangkat
Budhal
Berangkat
Isah-isah
Korah-korah
Mencuci piring
Kamar mandi, kolah
Jedhing
Kamar mandi
Mau
Maeng
Tadi
Awit mau
Ket mau
Dari tadi
Wae
Ae
Saja
Iki wae
Iki ae
Ini saja
Kethek
Bedhes
Monyet
Slira, mencawak
Nyambik
Biawak
Gemblung, gendheng
Gendeng, mengong, sempel, kenthir
Gila
Kanggo
Gae
Untuk, buat
Mokah
Mokel
Berbuka sebelum waktunya
Ora ana
Gak onok
Tidak ada
Bocah
Arek
Anak-anak, orang
Bangjo
Lampu setopan
Lampu merah
Montor mabur
Montor muluk
Pesawat terbang
Tresna
Seneng
Cinta
Kinjeng
Kotrik, gantrung
Capung
Tetep
Pancet
Tetap
Pancen
Ancen
Memang
Wis bar
Wis mari
Sudah selesai
Wis mari
Wis waras
Sudah sehat
Jipang
Manisah
Labu siam
Kowe (kasar)
Koen, peno, awakmu
Kamu
Kae
Iko
Itu (jauh)
Ancem
Incim
Ancam, mengancam
Sesuk
Mene
Besok
Suk mben
Mben
Lusa
Kerep
Gelek
Sering
Angkring
Cangkruk
Nongkrong
Ngangkring
Nyangkruk
Nongkrong2

10 komentar:

  1. Siiipp.. pancen tak moco saben dino..

    BalasHapus
  2. panggah ------> pancet -----------tetap

    BalasHapus
  3. hhl@ pewit! Tuing2

    BalasHapus
  4. Kerep - Gelek - Sering

    akhirnya bisa mampir juga.. :D

    BalasHapus
  5. Umar Faisol : nek panggah iku variane Jatim Mataraman se, nek Jawa Tengah standar nggawe 'tetep'.

    BalasHapus
  6. Samsihan : hehehehee..monggo

    BalasHapus