Jumat, 25 November 2011

(Pojok Lambe) : SUGENG DINTEN GURU, INDONESIA

Ndhek winginane guru-guru sak Indonesia podo ngrayakno dinone sing diarani Dino Guru, iku sejarahe polahe PGRI (Persatuan Guru Republik Indonesia) lair tanggal 25 Nopember 1945, dadi saiki umure wis 66 taun. Nah, pas laire PGRI iku sing didadekno momen dino guru. Mestine nang instansi-instansi utowo sekolah-sekolah dianakno upacara gae mringati dino iku, mestine. Tapi polahe gak didadekno dino prei yo akhire podo ae ambek dino-dino liyane...mek thithik sing eling ambek ngrayakno masiyo sederhana ae. 

Minggu, 20 November 2011

(Pojok Lambe) : "SEMPEL"

Onok maneh salah siji ukoro sing gelek tak rungokno molai cilik. Yoiku SEMPEL. Embuh aslie tekok endi kata-kata iku, krungue kok koyok kata SIMPLE  nok Boso Linggis...Simpel..simpel..suwi-suwi dadi sempel...halah! Isok ae rek!!!

Sempel iku sak ngertiku artine podho ae ambel koplak, gemblung, gendheng, kenthir, utowo gila. (isok gendeng temenan utowo gendeng-gendengan).

Contoe gak usah adoh-adoh :

Ancene arek sempel kok iku! Foto-fotone ancene nggarai wong ngguyu cekakan
(Dasar orang gila! Foto-fotonya bikin orang terbahak-bahak)

Ojok cedek-cedek ambek si A. Areke sempel, engkok awakmu ketularan sempele
(Jangan dekat-dekat si A. Dia gila, nanti kamu ketularan gila)
Nono sempel!!!
(Nono gila!)
Iku sik yo contoe dhulur-dhulur...engkok ditambai maneh


Pojoklambe 2011

Kamis, 17 November 2011

(Gambar Pojok Lambe) : SEGO GORENG JANCUK..(plange thok)


Gelem tah nyacak (mencoba) sego goreng koyok ngene?
Pojok lambe dhewe gurung keturutan mangane kok
Kapan-kapan ae wis lek nok Suroboyo maneh
Opo isok mari mangan sego goreng iki langsung misuh-misuh 'jancuk'?

Hahahahahaa..

PojokLambe 2011

Rabu, 16 November 2011

(Pojok Lambe) : Perkoro 'JANCUK'

Sing gudhuk wong Jawa Timur biasane podho takok-takok, opo se Jancuk iku? Lek gae wong Jawa Timur utamane sing ndhik daerah arekan (antarane Gresik sampek Malang, ambek antarane Jombang sampek wetan mbablas), ukoro jancuk iki artine saru pol. Iku biasane digae misuh-misuh lek lagi muntap opo lambene gak isok dikendalekno maneh. Nah, kata jancuk iki yo gae wong etanan luwih get timbang asu.

Selasa, 15 November 2011

(Pojok Lelayu) : Yusnita Febri In Memoriam

Innalillahi wa innailaihi rojiun

Pojok Lambe mau isuk oleh SMS tekok dherek-dherek Multipliers sing nyritakno lek sedhulur MP jenenge Yusnita Febri utowo sing biasa diceluk Febri wis tilar dunio (berpulang ke rahmatullah). Jare arek-arek, tilar dunione polahe mendadak wathuk pas online mau bengi.

Rabu, 09 November 2011

(Pojok Lambe) : SUGENG DINTEN PAHLAWAN

SUGENG DINTEN PAHLAWAN..

Dino iki tepak tanggal 10 Nopember 2011, tepak sewidak nem (66) taun pristiwane arek-arek Suroboyo ngangkat senjata gae nglawan pasukan sekutu sing dibonceng ambek Londho sing pengen njajah maneh negoro iki. Perang 10 Nopember iki klebu perang gedhe pertama antarane pejuang Indonesia ambek tentara asing lan dadi perang paling abot, paling mangan akeh korban lan dadi simbol perjuangan revolusine bongso Indonesia. 

Minggu, 06 November 2011

(Cerito Pojok Lambe) : Riyoyo Qurban


Sanip, Marto ambek Rudin lagi cangkrukan nang warung kopine Ning Laowra (ssst..jare artine Lanang ora wedok ora) bengi-bengi. Riyoyo kaji sik rong dhino ngkas, pas iku nok sebelahe warung akeh wedhus sing dicancang. Wedhuse kethok suebok mangan ae, koyok dipenak-penakno soale menene ate dibeleh. Dadi lek biasae mangan suket rasane ampyang, saiki rasa pizza.