Kamis, 06 Oktober 2011

(Pojok Lambe) : Slamet Ulang Taun Jogja!!!

Sakjane opo boso etanane 'Selamat Ulang Tahun' iki gak onok sing baku. Lek pengen ngalus-alusi paling pol Sugeng Tanggap Warso, tapi iku ae arang-arang digae nang daerah kono. Embuh ate ngomong opo sing jelas Jogja iki yo nduwe kesan gae Pojok Lambe. Gak kroso yo umure wis 355 taunan, berarti ngadege wis molai tanggal 7 Oktober 1756, pas jamane Kraton Mataram mecah dadi loro, Jogja ambek Solo.

Jogja mestine nduwe crito sing akeh. Tekok awal mula ngadege, sampek tau dadi Ibukota Republik Indonesia taun 1946-1949 plus tau ngalami perang Agresi Militer Londho sing nggarai Jogja dilungguhi pasukan Londho. Tanggal 1 Maret 1949, Jogja mbalik maneh dilungguhi pasukan RI. Ditambah maneh sempat kawuran awu Merapi ambek dihorek lindu gede. Statuse yo istimewa, polahe gubernure yo Sultan Jogja. Masiyo secara budaya be'e daerahku gak tau dadi bagiane (soale diarani daerah Bang Wetan, uadoh pol). Status istimewae iki yo kudu pancet, ojok digenti-genti masiyo iku tekok pusat, polahe iki wis dadi kesepakatane molai pertama merdeka. 

Yo wis lah, yok opo yok opo Pojok Lambe ngaturno Selamet Ulang Taun utowo lek boso inggilane Sugeng Tanggap Warso. Mugo-mugo ae Jogja tambah maju, pancet ayem tentrem, gak akeh macem-macem perkoro ambek dadi Never Ending Asia sing sejati. 

Gunung Merapi gununge gagah agung
Parang Tritis segarane asri
Kutho Jogja tambah agung
Maju makmur aman bestari

Sugeng tanggap warso yo 

Pojok Lambe 2011

4 komentar:

  1. Ngayogyakarto kotane aman berhati nyaman
    kota seniman, kota pelajar lan kabudayan

    BalasHapus
  2. Iki aku ngomen nganggo boso opo, yo? Boso linggis oleh, ra? :D

    Happy besday kota Jogja *Dijitak sendal

    BalasHapus
  3. anaz : *pentung* wkwkwkwkwkk

    BalasHapus