Minggu, 16 Oktober 2011

(Puisi Pojok Lambe) : Tikus


Tikuse onok sak paran-paran
Onok sing gedhe onok sing cilik
Cepak nyathek lek onok pakan
Lek teko koyok setan, nginclik-nginclik

Kewan iki paling uakeh sak jagad
Mben nggen mesti akeh tunggale
Gak rewel mangan masiyo ganok ragad
Opo ae diunthal sing penting kebek wetenge

Senengane enggen sing kotor-kotor
Toh gae dhe’e masi kotor sing penting enak
Masiyo rejekine oleh tekok barang kotor
Sing penting uripe tetep penak

Koyok omah, negoroku akeh tikuse
Tekok ndukuran sampek ngisor sakbajek-bajek
Nggae dasi, klambi necis, mbois rupane
Tapi tingkahe nggarai endhas mbededek

Sing siji nang got, sijine nok gedhong
Siji ngrokoti sampah, siji ngrokoti bondho
Sing siji mek ngrugekno sak kampung
Sing siji ngrugekno rakyat sak negoro

Tikus wulu, tikus dasi
Ngadeg sikil papat, ngadeg sikil loro
Ngrusak pawon, ngrusak sak negeri
Bedo prawakan tapi tingkahe podo


Pojoklambe 2011

4 komentar:

  1. Maap ah, aku uduk tikus lho!

    BalasHapus
  2. Lhah kok sanjangane tikus ki... heheheh

    BalasHapus
  3. Iyo, pancen tikus..koruptor kan podo karo tikus hehehehe

    BalasHapus